Wie zijn wij

Wat doet het Biergilde Biergilde Hoorn is een enthousiaste groep bierproevers. Ons streven is zoveel mogelijk kennis over bier te vergaren en deze te delen met liefhebbers van bier binnen en buiten ons gilde. Wij hebben hierbij veel aandacht voor lokaal gebrouwen bieren van zowel thuisbrouwers als brouwerijen.

Maandelijkse proeverij De belangrijkste activiteit van Biergilde Hoorn is het houden van proeverijen. Iedere maand organiseren wij een PINT bierproeverij voor leden en bierliefhebbers. Deze proeverijen zijn gezellige avonden, waar we aan de hand van een thema verschillende bieren blind zullen proeven. Je kan denken aan een proeverij van bieren van één brouwerij (liefst gepresenteerd door de brouwerij zelf), maar ook aan een proeverij van winterbieren of bieren uit een bepaalde streek.

Wij zijn ook beschikbaar voor proeverijen op lokatie of bij proeflokaal Charlies. Neem contact op voor meer informatie.

Geschiedenis De initiatiefnemers kennen elkaar vanuit de Mitra in Hoorn. Rob is dan al een paar jaar lid van Bierproefclub Heerhugowaard en het gesprek komt op het proeven van bieren. Slijter Eli heeft wel behoefte om zijn kennis van de Stibon opleiding uit te dragen en Rob heeft wel oren naar een proefavond dichter bij huis. Zo gaat er een jaar voorbij voordat Rob en Eli in het najaar van 2011 de knoop doorhakken en het biergilde oprichten. Gelukkig gesteund door een enthousiast proeflokaal Charlies, want dat vonden wij, en vinden wij nog steeds, een prachtige lokatie voor onze avonden.
De eerste 5 jaar met Léon als vaste spreekstalmeester, later met wisselende hulp van o.a. Jelle en Ruud.
In 2020 is Eli gestopt met de organisatie. Vanaf dat moment zijn Rob en Monica de organisatoren van de PINT proefavonden in Hoorn.

PINT is de grootste vereniging van bierliefhebbers in Nederland. Al ruim 30 jaar is PINT toonaangevend in de bierwereld en de enige onafhankelijke vertegenwoordiger van de Nederlandse bierconsument.
PINT organiseert tal van activiteiten, zoals bierfestivals, bierproefavonden, excursies naar brouwerijen, bierdiners en workshops met bier.